H.D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat de nu au apărut imagini în media cu Donald Trump încătuşat, după ce acesta a fost pus sub acuzare la un tribunal din Manhattan, New York.
„Aşa cum în timpul războiului româno-român procurorii şi judecătorii înţeleseseră şi manipulau cifrele, aşa se întâmplă şi în SUA. I-au pus lui Trump 34 de acuzaţii, ale căror condamnări posibile însumează 134 de ani. Deci s-a trecut de limita de 3 ani de condamnare. Era obligat procurorul să îl aresteze, că aşa e legea în SUA, era mandatory arrest. Procurorul a ştiut ce a făcut când a pus 34 de acuzaţii, a vrut circ. Drama este că aşa se prăbuşeşte un imperiu şi o putere mondială, cu circ la vârf”, a declarat H.D. Hartmann la Geostrategica.
De ce nu au apărut imagini cu Trump în cătuşe
„Trump e acum la Mar-A-Lago, s-a dus în Florida. A fost eliberat pe cauţiune. Normal că a fost o întreagă coreografie, să nu apară poza cu cătuşele la mâini. El a avut câteva minute cătuşele la mâini, pentru că asta presupune arestarea. Bineînţeles că Serviciile Secrete au fost puse prima dată într-o astfel de situaţie, e clar că au fost puşi într-o situaţie serioasă şi au negociat cu procurorul modul în care va fi arestat, cine îl va aresta, să nu fie pus alături de drogaţi, violatori, în celulă.
E clar că Serviciul Secret a negociat cu Bragg”, a mai spus H.D. Hartmann.
Jurnalistul Val Vâlcu a intervenit şi a spus că, în final, „decizia este a cetăţeanului american prin reprezentanţii săi, cei 12 juraţi. Vinovat sau nevinovat, asta juriul stabileşte. Cele 12 persoane vor decide, nu judecătorul. Jurații dau verdictele, vinovat, nevinovat, unii sunt achitați, alții nu sunt. Iar în momentul când procurorii greșesc, ei și plătesc”.
Donald Trump a calificat inculparea sa drept o „insultă la adresa naţiunii”
„Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America”, a spus el din marea sală de recepţie a luxoasei sale reşedinţe Mar-a-Lago, aceeaşi încăpere în care şi-a anunţat cea de-a treia candidatură la preşedinţia SUA, pe 15 noiembrie anul trecut. „Este o ingerinţă electorală masivă”, a denunţat Donald Trump în faţa susţinătorilor săi, criticându-l puternic pe procurorul din New York, care este un ales democrat. Miliardarul a vorbit pe larg despre fiecare din celelalte anchete cu care se confruntă, de la presiunea asupra oficialilor electorali din statul Georgia până la gestionarea arhivelor de la Casa Albă, criticând de fiecare dată investigaţii „frauduloase”