Personajele cheie din ancheta Otopeni. Cătălin Lăscuț, ”regele duty-free-urilor”, primul ”chiriaș” al Clubului Diplomaților, înainte să fie preluat de Grupul de la Monaco și Cristian Bălan, un pretins intermediar care se recomanda general SIE

Personajele plasate în arest la domiciliu în ancheta DNA de la aeroportul Otopeni sunt interesante prin prisma legăturilor de afaceri sau de rudenie. 

Potrivit DNA, un intermediar, Cristian Dumitru Bălan și George Alexandru Ivan, fost director la Compania Națională Aeroporturi București pe vremea ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, i-ar fi cerut lui Cătălin Lăscuț, unul dintre patronii firmei care operează magazinele duty-free și restaurantele de pe aeroportul Otopeni, nici mai mult nici mai puțin decât peste 22 de milioane de euro.

În schimb, Bălan și Ivan i-ar fi promis lui Lăscuț că îl ajută să își prelungească contractele de închiriere de pe aeroportul …

Polițiști în acțiune (12)

Polițiști în acțiune (12)

Continuând seria de dezvăluiri privind comiterea de infracțiuni grave de către persoane aflate în poziții oficiale, Redacția publicației naționale de informații și atitudine ,,Atac la persoană” publică un nou fragment din materialul de sesizare în posesia căruia am intrat și în care sunt sesizate în mod documentat, fapte care prin modalitatea concretă de producere, ridică numeroase suspiciuni cu privire la corectitudinea unor persoane care au acționat sau acționează în cadrul unor instituții de stat cu atribuții de aplicare a legii.

Calitățile persoanelor menționate în materialul de sesizare și menționarea faptului că o serie de dosare penale au fost …

Percheziţii la funcţionari bănuiţi că au obținut ilegal două milioane de euro prin cazarea fictivă a unor refugiați ucraineni

Poliţiştii din Maramureş efectuează, vineri, peste 200 de percheziţii într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Sunt vizaţi funcţionari publici și 203 persoane particulare care ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro din cazarea cetăţenilor ucraineni refugiaţi.

Poliția Română arată că polițiștii din Maramureș sunt sprijiniți de cei din Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor.

În dosarul penal sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Prejudiciul cauzat reprezintă …

Operațiune în forță a DIICOT: ‘omul de gheață’ care vindea droguri în cluburile selecte din București a fost capturat

O persoană bănuită că vindea droguri în cluburile din Bucureşti şi tinerilor din oraş a fost reţinută de DIICOT, care vor propune arestarea preventivă. Parte din droguri au fost găsite, în urma unei pecheziţii, în congelatorul frigiderului din locuinţa persoanei vizate, transmite News.ro.

„La data de 30.03.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, au transmis, vineri, IGPR şi DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit …

Șeful IPJ Vaslui a concurat singur pentru postul de adjunct al instituției pe care o conduce, dar a picat cu nota 3,44

Deși a candidat singur pentru postul de adjunct al IPJ Vaslui, comisarul-șef Gabriel Nechita nu a reușit să promoveze concursul, fiind picat cu nota 3,44.

Acesta conduce deja prin împuternicire Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui din septembrie 2022, însă joi nu a reușit să promoveze concursul pentru postul de adjunct al instituției, scrie vremeanouă.ro.

După examenul din luna ianuarie, organizat de IGPR pentru funcția de inspector șef, nici examenul pentru funcția de adjunct II al inspectorului șef nu este promovat de nici unul dintre candidați.

Inițial a fost vorba despre doi candidați, comisarul șef Mihai Mironescu și comisarul șef Gabriel Nechita, …

Nicolae Ciucă, în conflict cu Rareș Bogdan! Urâțenia unor momente când unii încearcă să capitalizeze politic!

Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit cu oamenii din anturajul său politic despre scandalul privind pragul la abuzul în serviciu. Ciucă ar fi recunoscut faptul că de la Guvern s-a produs o greșeală, că nu s-a impus un prag și s-a ajuns în Parlament cu varianta de prag la 50.000 de euro.

Juriștii i-ar fi explicat premierului că 50.000 de euro este pragul pentru a se considera evaziune fiscală, de aceea a fost stabilit acest cuantum.

În tot acest scandal, Nicolae Ciucă s-a arătat dezamăgit de reacția prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, despre care ar fi spus …

Un șofer din Ucraina a încercat să intre în România cu 1.200 de pistoale

Poliţiştii de frontieră constănţeni au descoperit 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letate într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. În documente scria că bărbatul transporta pistoale cu gaze pentru o firmă din Ucraina. Armele au fost ridicate pentru a fi expertizate.

Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de …

Ce se întâmplă cu cei acuzați de abuz în serviciu care produc un prejudiciu sub prag? „Nu ești cinstit dacă furi până în 250.000 de lei”

Votul de miercuri din Senat, care a decis, în calitate de primă cameră sesizată, să stabilească un prag valoric de la care se poate vorbi de infracțiune în cazul abuzului în serviciu, a stârnit valuri de reacții politice, dar și nemulțumiri ale românilor cărora decizia le-a evocat o nouă OUG 13 și împotriva căreia au încept să iasă în semn de protest, din nou, în Piața Victoriei.

„Fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a Guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act …

Bulai dă bomba după o discuție cu Comisia Europeană: Blocajul pe PNRR nu e de la pensii speciale

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat, joi, că a fost informat de reprezentanţi ai Comisiei Europene că nu s-a decis şi nu s-a trimis nicio solicitare formală de către autorităţile române pentru a modifica Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi există „mari vulnerabilităţi” în PNRR cu privire la investiţiile din domeniile energiei şi medical.

„În această dimineaţă, împreună cu colegul meu, Cristian Seidler, am avut o întâlnire, în cadrul Comisiilor reunite de afaceri europene şi buget-finanţe, cu reprezentantul Comisiei Europene care gestionează PNRR pentru România şi celelalte ţări, Celine Gauer. Am discutat …

O nouă taxă pentru români. Ce se va întâmpla, la vară, pe litoralul românesc

În această vară, turiștii care merg în vacanță pe litoralul românesc vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Acest regulă este valabilă în mai multe stațiuni din țară. 

Consilierii locali ai municipiului Mangalia, de care aparțin stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, au anunțat că turiștii care vin pe litoral vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Aceștia au aprobat, în ședința ordinară de marți, 28 martie 2023, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social, dar și un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune.

„Începând din acest an, taxa de stațiune …