Polițiști în acțiune (12)
Continuând seria de dezvăluiri privind comiterea de infracțiuni grave de către persoane aflate în poziții oficiale, Redacția publicației naționale de informații și atitudine ,,Atac la persoană” publică un nou fragment din materialul de sesizare în posesia căruia am intrat și în care sunt sesizate în mod documentat, fapte care prin modalitatea concretă de producere, ridică numeroase suspiciuni cu privire la corectitudinea unor persoane care au acționat sau acționează în cadrul unor instituții de stat cu atribuții de aplicare a legii.
Calitățile persoanelor menționate în materialul de sesizare și menționarea faptului că o serie de dosare penale au fost constituite în scopul preluării de către persoane asociate cu inițiatorii dosarelor penale, de active de mare valoare la prețuri disproporționat de mici, apreciem că poate constitui un motiv de atractivitate crescută în lecturarea fragmentului de material de sesizare reprodus în prezentul articol.
Referirea la acumularea ,,la vedere” de bunuri și valori precum și cea despre originea acestora care nu este una licită, demonstrează că deținătorii acestora au depășit stadiul în care pot manifesta vreo jenă față de ceilalți membri ai societății și de structurile cu atribuții de verificare și/sau investigative, atitudinea lor sugerând că nu sunt preocupați de posibilitatea de a fi întrebați de cineva în mod serios despre cum au reușit să ajungă bogați în condițiile în care veniturile lor oficiale nu pot justifica aceasta.
Lecturarea materialului la care am făcut referire, poate constitui și un motiv pentru o evaluare diferită de cea de până la acest moment, a unor situații care pot prezenta elemente de similitudine cu cea la care este făcută referire în fragmentul de material publicat, pentru a înțelege de ce se întâmplă anumite lucruri.
Lectură plăcută.
,,În acest scop au fost constituite grupuri infracționale organizate, fiecare dintre acestea având roluri specifice în cadrul schemei generale, în vederea comiterii în principal a infracțiunii de contrabandă cu ţigări în formă continuată. Membrii lor adună ,,la vedere” averi impresionante, fără a fi inițiate acțiuni de documentare despre acest aspect, un exemplu notoriu în Iași fiind acela al fostului ofițer de informații din MAI, Paul DIACONU soțul fostului procuror șef DIICOT Iași, Iulia DIACONU. Acesta împreună cu soțul judecătoarei Anda CRIȘU-CIOCÎNTĂ au preluat diverse imobile (terenuri și/sau clădiri) de la afaceriști cercetați tocmai de procurorii DIICOT. Spre exemplificare, asupra clădirilor și terenurilor companiei ieșene Terom, DIICOT Iași a instituit sechestru judiciar, acestea fiind evaluate la 3,8 milioane euro, dosarul de evaziune fiscală fiind constituit special în scopul de a justifica instituirea sechestrului și crearea condițiilor pentru preluarea la preț derizoriu a patrimoniului persoanei juridice despre care se susținea că a săvârșit evaziunea. După scoaterea de sub sechestru în baza unei decizii judecătorești și vinderea la licitație, imobilul cu tot cu teren a fost achiziționat cu 500.000 de euro de compania Tianacam Land, care pe atunci era controlată de Paul DIACONU, soțul Iuliei DIACONU fosta șefă a DIICOT Iași, fostul ei deținător. În acea perioadă, sediul social al firmei se afla în vila soților DIACONU, Paul DIACONU fiind fost ofițer de informații la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne și care ulterior, a preluat compania redevenind deținătorul ei oficial.”