Fragmente de dronă rusească au fost găsite marți în localitatea Plauru, județul Tulcea, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN). Acestea au fost ridicate în vederea expertizării.
Specialiști din cadrul MApN și SRI au cercetat marți o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor fragmente de dronă. „Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat.
Astfel, s-a stabilit că fragmentele respective provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale.
MApN condamnă ferm atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.
Doborârea dronelor rusești a născut o amplă discuție în România
Ambasadorul Ucrainei spune că România le poate doborî.
Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România, a declarat că rachetele și dronele ruse pot să fie doborâte și de țările aliate vecine, dacă apar la o anumită distanță de teritoriul lor, informează Rador Radio România.
Un atac rusesc cu rachete a avariat ieri infrastructura portuară și o navă civilă în portul Odesa. Iar dronele kamikaze continuă să vizeze ținte ucrainene.
Rachetele și dronele ruse reprezintă o amenințare foarte serioasă și pentru țările vecine Ucrainei, a declarat ieri ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, la o întâlnire cu jurnaliștii români.
Acesta susține că este legitim ca rachetele și dronele ruse să fie doborâte și de țările aliate vecine, dacă apar la o anumită distanță de teritoriul lor.