„Până la urmă, oamenii te ţin minte în funcţie de ce ai făcut pentru ei”
Marian Mina a mai ocupat scaunul de președinte CJ Giurgiu în mandatul 2016 – 2020. După mandatul de președinte al Consiliului Județean, în care mulți dintre giurgiuveni se plângeau de faptul că a fost singurul președinte ce și-a „angajat” pază proprie la intrarea în biroul său, Marian Mina a reușit să acceadă ca deputat de Giurgiu pe listele PSD.
În cei patru ani de mandat, acesta a avut un număr de 26 de luări de cuvân – la tot atâtea puncte de sumar în 26 de ședințe. Dintre acestea, 9 au fost declarații politice, iar alte 14 au fost declarații politice depuse în scris, despre care se știe că sunt doar niște documente trecute la „și altele”, fără un prea mare impact (pozitiv sau negativ) pentru electoratul pe care parlamentarul îi reprezintă.
Referitor la cele șapte interpelări și întrebări, toate au fost depuse în anul 2021 (trei – respectiv „Deficiențe majore la Podul de peste Argeș, de la Adunații Copăceni, situat pe DN 5, la km 19 – 04.02.2021, Constructori care lucrează la Pasajul Domnești și la tronsonul de autostradă Câmpia Turzii – Chețani – n.r. care ar fi relevanța pentru alegătorii giurgiuveni – 16.02.2021 sau Plata rovinietei de către șoferii care au mașini înmatriculate în alte state – 09.03.2021), ori anul 2023 (interpelare nr. 11788/ 21.03.2023 – Probitatea morală și profesională a dlui dir Lucian Călmuș – CNAIR SA, întrebarea nr. 8999A/28.03.2023 – Probitatea morală și profesională a dl Director Lucian Călmuș – CNAIR SA, întrebarea nr. 9707A/30.05.2023 – Construirea la Giurgiu a unui incinerator de deșeuri medicale periculoase și nepericuloase, deșeuri animaliere și produse expirate farmaceutice și alimentare în incinta fostului Combinat Chimic, precum și Interpelarea nr. 1319B/13.06.2023 – Construirea la Giurgiu a unui incinerator de deșeuri medicale periculoase și nepericuloase, deșeuri animaliere și produse expirate farmaceutice și alimentare, în incinta fostului Combinat Chimic. Doar că răspunsul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nu ajută în niciun fel locuitorii municipiului, în final aceștia susținând că „pe parcursul derulării procedurii de evaluarea a impactului asupra mediului, atât Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu cât și titularul proiectului (…) au făcut anunțuri în presă și au afișat (…) documente referitoare la proiect în diferitele etape ale procedurii (…)”.
O altă mare ,,realizare“ fiind intervențiile acestuia la sedințele camerei deputaților.