Afacerea „incineratorul”

 

Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor.

Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație în care s-a vrut construirea incineratorului, am analizat documente, am vorbit cu oamenii și am aflat lucruri grave.

Ce este cel mai grav, e că printre cei care se află în spatele afacerii sunt chiar personaje locale, oameni importanți fără a căror complicitate nu se putea realiza o astfel de investiție catastrofală pentru orașul nostru.

Cine sunt? Îi cunoașteți dar nu-i bă­nuiți pentru că vă zâmbesc dacă îi întâl­niți pe stradă, vă amețesc vigilența cu vorbe mieroase, cu atitudini pline de evlavie și smerenie, vă îndeamnă la ier­tare și compasiune.

Asta în timp ce ne fură pământul de sub picioare, vor să ne otrăvească aerul și să ne îmbolnăvească copiii. Totul pentru bani!

Afacerea „incineratorul“ are o poveste încâlcită dar pe care noi am reușit să o pătrundem. Nu ușor, nu până la capăt, dar ancheta noastră jurnalistică, deloc ușoară este foarte aproape de adevăr.

Cine se află în spatele ei și ce interese sunt în joc, veți afla curând!