Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?
Omorul ca soluție!
Nu sunt mulți cei care cunosc unde se află pe harta României Comuna Căscioarele, in Judetul Calarasi, localitate de dimensiuni mici, cu aproximativ 1500 de locuitori și practic cu nimic semnificativ pe teritoriul ei, datorită faptului că în perioada postdecembristă administrația publică locală a fost caracterizată de incompetență, reavoință, dorință de îmbogățire prin metode ilicite, administrare defectuoasă, lipsă de coerență în activitatea administrativă, nepotism, abuzuri, corupție și satisfacerea intereselor personale, de grup și a celor politice.
O perioadă importantă de timp, administrația publică a Unității Administrativ-Teritoriale Căscioarele a fost condusă de către reprezentanți ai Partidului Social Democrat cunoscut în limbaj curent drept ,,ciuma roșie”, etichetare care în partea de sud a României pare a fi una extrem de bine aleasă.
Fără a intra în analize referitoare la nocivitatea partidelor politice pentru localitățile și populația României, putem constata că în Comuna Căscioarele reprezentanții Partidului Social Democrat nu au făcut nimic pentru dezvoltarea comunității menționate și pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor acestei comune, deși se poate aprecia că dacă exista dorință în acest sens, viața celor care trăiesc în localitate putea fi îmbunătățită cu mult.
Pentru primarul comunei și pentru personalului Primăriei Comunei Căscioarele, primăria este locul de unde ei primesc drepturi salariale iar pentru unii dintre ei se afirmă în mediul public că ceea ce obțin nu este limitat la acele drepturi, dar în mod sigur acel loc de desfășurare a activității nu este perceput ca fiind unul în care ei să efectueze demersuri eficiente pentru dezvoltarea comunității pe care o administrează.
Această atitudine și suspiciunile care există cu privire la corectitudinea primarului și personalului Comunei Căscioarele și a dorinței acestora de a desfășura o activitate eficientă în beneficiul comunității, sunt generatoare de întrebări legitime despre activitățile acesteia și a persoanelor care posedă relații de serviciu sau de muncă cu primăria, existând pentru aceasta un interes public.
În mod firesc aceste întrebări trebuie adresate conducerii Primăriei Comunei Căscioarele, pentru a obține răspunsuri care să contribuie la lămurirea aspectelor de interes public și mai ales a celor care generează suspiciuni privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în condiții de incorectitudine și în contradicție cu interesele legitime ale colectivității.
Problema este că atât primarul cât și unii funcționarii care își desfășoară activitatea în cadrul Primăriei Comunei Căscioarele nu par extrem de încântați să răspundă la întrebările care le sunt adresate în scopul obținerii de informații de interes public, pentru lămurirea suspiciunilor referitoare la modul în care sunt îndeplinite atribuțiile de serviciu de către cei la care am făcut referire.
Atunci când li se amintește despre necesitatea de a se conforma dispozițiilor legale, devin irascibili și încearcă să evite să își îndeplinească obligațiile legale, purtându-se ca și cum primăria ar fi moștenirea lor de familie și nu un serviciu public al cărui rost este satisfacerea interesului public.
Referitor la acest tip de comportament, unii sunt tentați să susțină că cei ce procedează în acest mod, au ceva de ascuns și că ceea ce încearcă să ascundă sunt aspecte de îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor lor de serviciu și în mod special de folosire în interes personal a resurselor U.A.T. pe care o administrează.
În mod firesc, atunci când cetățenii și presa sunt împiedicați în mod nelegal de către persoanele la care am făcut referire, să aibă acces la informațiile de interes public referitoare la modul în care reprezentanții administrației publice locale administrează patrimoniul comunei, unii susțin că o fac de prea multe ori în interesul lor și ,,prea ca la țară”, fără să se ascundă, se ajunge la depunerea de plângeri penale împotriva acelor funcționari cu apucături de ,,vechili” de moșie boierească.
În temeiul acelor plângeri penale se ajunge la constituirea de dosare penale și noi sperăm că și la condamnări penale în cazul acelor funcționari care nu acceptă să se conformeze dispozițiilor legale și abuzează de funcțiile pe care le ocupă.
Există cazuri în care unii dintre cei care sunt vizați de plângerile penale ajung în situația în care în loc să conștientizeze gravitatea faptelor pe care le-au comis și să intre în legalitate, încearcă să soluționeze problemele pe care le au, în mod ,,specific” și să scoată din mediul public ,,sursa de stres”, care încearcă să îi determine să se conformeze prevederilor legale.
Atunci când ești ales local pe listele partidului politic aflat la guvernare, este explicabil de ce îți vin astfel de idei și mai ales de ce îți permiți luxul de a încerca să le pui în practică.
În aceeași logică, se poate deduce că atât timp cât funcția de prim-ministru nu a fost deținută de către președintele partidului politic din care faci parte, ai avut motive să te manifești cu reținere în materia punerii în practică a intențiilor de suprimare fizică a celor care au atras și atrag atenția asupra încălcărilor dispozițiilor legale pe care le comiți tu și cei care își desfășoară activitatea în subordinea ta ierarhică.
O astfel de încercare s-a produs , în seara zilei de 10.11.2023 când Florin BORDEI primarul Comunei Căscioarele din Județul Călărași, președintele Organizației P.S.D. din localitatea menționată, a încercat folosind un autovehicul pe care îl conducea pe drumurile publice, să provoace moartea unui jurnalist care în mod repetat a avut o atitudine critică față de încălcările dispozițiilor legale pe care acesta le-a comis.
Primarul P.S.D.-ist Florin BORDEI a manevrat volanul spre stânga cu intenția clară de a lovi autoturismul condus de jurnalist și a-l răsturna și arunca în afara carosabilului, manevra efectuată având ca scop evident producerea rezultatului menționat, cu consecința uciderii acestuia.
Referitor la acțiunea primarului P.S.D.-ist Florin BORDEI de a încerca să ucidă în condițiile unui aparent accident rutier pe un jurnalist care a criticat încălcările dispozițiilor legale comise de către acesta, ea poate fi interpretată nu doar din perspectiva lipsei sale de respect față de prevederile legale și a normelor de conviețuire socială ci și a stresului personal al acestuia cauzat de lipsa de încredere a cetățenilor Comunei Căscioarele nu doar în el ca persoană ci și în partidul din care face parte și căruia i se impute, în mod justificat, prăbușirea nivelului de trai al românilor.
La fel de adevărat este faptul că respectarea dispozițiilor legale de către reprezentanții Partidului Social Democrat nu se cunoaște că ar fi fost sau că ar fi o preocupare majoră în existența și activitățile lor, astfel încât apariția în spațiul public a informației că un președinte de organizație P.S.D. a încercat să ucidă un jurnalist care are o atitudine critică la adresa lui, nu poate să mire pe foarte mulți cititori.
Cei care nu știu să citească pot să creadă că primarul P.S.D.-ist Florin BORDEI nu a încercat să ucidă un jurnalist pe stradă, că Paul STĂNESCU și membrii familiei lui s-au îmbogățit muncind în mod cinstit, că Ion-Marcel CIOLACU este absolvent de studii superioare și că a muncit toată viața lui și că Partidul Social Democrat acționează în interesul românilor.
Despre această situație de încercare de ucidere a unui jurnalist, a fost informat atât pe Paul STĂNESCU, secretarul general al Partidului Social Democrat, cât și pe Ion-Marcel CIOLACU prim-ministrul Guvernului României și președintele P.S.D., care însă nu și-au făcut timp să comunice un punct de vedere cu privire la acțiunile infracționale ale subalternului lor politic.
Despre cei doi șefi pe linie politică ai lui Florin BORDEI se cunoaște că au preocupări mult mai importante decât viața cetățenilor româniei, însă ambii sunt de înțeles.
Unul tocmai și-a schimbat partenera iar celălalt se bucură din plin de atenția presei pentru modul în care el și membrii familiei lui s-au îmbogățit în mod generator de suspiciuni întemeiate.
În concluzie, în timp ce șefi ai micilor organizații P.S.D.-iste încearcă să ucidă un jurnalist, secretarul general și președintele partidului menționat sunt lipsiți de reacție și interes față de astfel de fapte prin care se încearcă suprimarea vieții criticilor aleșilor locali ai P.S.D., ceea ce arată care este de fapt aprecierea lor față de viața românilor și de lege.