Lumea ştiinţifică este bulversată: o bucată de cărbune găsită în Rusia conține ceva ce nu poate fi explicat

Gabriela Oana, 22 septembrie 2024, Ora 12:36

  • print
  • |
lumea-stiintifica-este-bulversata-o-bucata-de-carbune-gasita-in-rusia-contine-ceva-ce-nu-poate-fi-explicat-48224-1.png

Cu aproximativ 300 de milioane de ani în urmă, Pământul era atât de tânăr încât, conform majorității oamenilor de știință, primele animale terestre încă nu evoluaseră în dinozauri. În acest context, cum se explică descoperirea unei piese metalice ciudate în Rusia, care seamănă izbitor cu un schimbător de viteze, parte comună a unei mașini moderne, și care a fost găsită încrustată într-o bucată de cărbune datată la acea epocă?

Potrivit Komsomolskaya Pravda, un locuitor din Vladivostok – în apropiere de granița dintre China și Coreea de Nord – pe nume Dmitri, a observat ceva ciudat la o bucată de cărbune pe care o obținuse pentru a-și încălzi locuința în timpul iernii.

O șină sau o tijă cu aspect metalic era presată în cărbune, ceea ce l-a determinat pe Dmitri să îl contacteze pe biologul Valery Brier, din regiunea balneară Primorye.

Examinarea inițială a obiectului ciudat i-a determinat pe cercetători să afirme că acesta semăna „foarte mult cu o șină metalică dințată, creată în mod artificial”. Semăna cu piese sunt adesea folosite la microscoape, la diverse dispozitive tehnice și electronice, chiar cu o piesă de la un schimbător de viteze”, a scris Komsomolskaia Pravda.

Bucata de cărbune în cauză provine din minele Chernogorodskiy din regiunea Khakasis.

Piesă metalică de acum 300 milioane de ani?

Vocea Rusiei, un serviciu internațional de radiodifuziune rusă, a relatat că, întrucât depozitele de cărbune din această regiune a țării pot fi datate cu 300 de milioane de ani în urmă, experții sugerează că și piesa ciudată de metal găsită în cărbune trebuie să fie la fel de veche.

„Când geologii au spart bucata de cărbune în care a fost presat obiectul metalic și l-au tratat la fața locului cu agenți chimici speciali, s-a dovedit că obiectul metalic era neobișnuit de ușor și moale. … [S-a constatat că] era compus din 98% aluminiu și 2% magneziu”, ceea ce a dus la concluzia că obiectul metalic a fost creat artificial, relatează presa rusă.

O altă proprietate importantă a obiectului care i-a intrigat pe cercetători a fost „forma sa distinctivă, care amintește de o roată dințată modernă”.

„Este greu de imaginat că un obiect ar putea lua [forma] regulată a unei roți dințate cu șase „dinți” identici în mod natural”.

Dar cine a creat această piesă aparent metalică în urmă cu 300 de milioane de ani, când nu existau oameni care să umble pe Pământ? Chiar și Komsomolskaia Pravda a lăsat să se înțeleagă că această bucată de metal are o origine extraterestră.

Un reputat geolog are o teorie diferită

Un om de știință, geologul Sharon Hill, spune că toată această poveste este „ridicolă”. Scriind în Doubtful News.com, Hill insistă că „există atât de multe semnale de alarmă încât ar trebui să o respingi în totalitate”.

Printre semnalele de alarmă despre care Hill se întreabă se numără: „De ce nu este publicată într-o revistă? Trebuie să acceptăm cuvântul omului, unde a găsit-o și cum a descoperit-o? De ce să speculăm asupra originii extraterestre a aluminiului?”.

Hill adaugă că „nu face parte dintr-un angrenaj. Este o formațiune naturală de cristale, aș spune eu. … Dar, așa cum urmează șablonul tipic pentru aceste povești, interpretarea extrem de speculativă și dramatică este exagerată în detrimentul oricărei considerații privind o explicație reală. Este trist, pentru că ar putea fi grozav.”

Vocea Rusiei spune că oamenii de știință ruși nu se vor grăbi să tragă concluzii pripite și vor efectua mai multe teste asupra obiectului metalic.

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou