Periodic, Putin amenință Occidentul cu arme nucleare, fără să menționeze faptul că și țările din Occident au arme nucleare și ar reacționa cu aceeași măsură împotriva Rusiei. Vorbește pentru cetățenii ruși, care îl cred automat fără să cerceteze.
În plus, apărarea antiaeriană a Occidentului este net superioară celei a Rusiei, scuturi precum cele de la Deveselu de la noi se regăsesc în multe alte țări.
Tehnologic, țările occidentale sunt mult înaintea Rusiei și echipamentele lor militare depășesc armata Rusiei în aceeași măsură.
Recente explozie în siloz, a celebrei rachete imbatabile Satan II, spune același lucru. Lipsa de protecție a depozitului de muniție de 30.000 de tone de la Toropeț, care a fost distrus de drone din Ucraina, demonstrează lipsa capacității de protecție antiaeriană a Rusiei.
Putin prezintă lucrurile ca și cum doar Rusia poate ataca cu arme nucleare, atac care ar duce la anihilarea unor teritorii imense din țările occidentale.
Mai nou, Putin și-a schimbat doctrina nucleară ca să sperie lumea:
„ S-a propus să se ia în considerare acordul împotriva Rusiei din partea unei țări non-nucleare, dar cu participarea sau sprijinul unei țări nucleare, drept un atac comun împotriva Federației Ruse”, declara recent Putin.
Ucraina a ocupat 1300 km pătrați din regiunea Kursk, aparținând Rusiei, și cu ajutorul armamentului occidental. Se încadrează exact în noua doctrina nucleară rusă. Și ce va face Putin, va apăsa butonul nuclear impotriva Ucrainei și a altor țări occidentale? Sau se va face de râs, că una vorbește și alta face, de aproape trei ani de război cu Ucraina.
„Rusia are dreptul de a utiliza arme nucleare în caz de agresiune împotriva Rusiei și a Belarusului, ca stat membru al Uniunii ( Uniunea Statală Rusia-Belarus ).
Agresiunea s-a produs deja, în regiunea Kursk. Rusia nu este în stare să o oprească, așa că va reacționa cu arme nucleare? Să fim serioşi! Putin știe, dar nu spune, că Rusia va fi și ea anihilată de un război nuclear.
„Rusia ar putea deja lua în considerare armele nucleare pentru că sunt date privind lansarea masivă de rachete și UAV-uri (drone) la trecerea frontierei”.
Se referă la situația în care țările NATO, alertate de servicii de informații că Putin activează arme nucleare, să încerce o să anihileze a sistemelor militare ale Rusiei printr-un atac nenuclear asupra centrelor de comandă, de comunicații și depozitelor de arme nucleare ale Rusiei.
„Triada nucleară rămâne cea mai importantă garanție pentru asigurarea securității statului și a cetățenilor” .
În aproape trei ani de război, Rusia a pierdut circa 650.000 de militari uciși, sau răniți, un milion de ruși au părăsit Rusia cu bani cu tot, economia și se prăbușește sub presiunea sancțiunilor occidentale, a rămas izolată pe plan mondial și totuși nu a folosit arme nucleare. Doar ameninţă periodic cu ele.
Și elitele Rusiei dau seama de impasul în care au ajuns
În show-ul său de la postul de stat Russia-1, Vladimir Soloviov, consider cel mai important propagandist al Kremlinului, a făcut aluzii la adresa „comandantului suprem”, căruia i-a cerut să pună capăt celor 25 de ani „guvernare catastrofală”.
„Dacă este necesar ca Supremul” să-și dea demisia, să și-o dea!, spune Soloviov. Astfel de declarații, la acest nivel, arată că rușii și-au pierdut încrederea în Putin.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat, joi, că schimbările în ce privește doctrina nucleară a Rusiei sunt, în primul rând, un semnal pentru „țările neprietenoase”.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului și-a mai exprimat încrederea că „întreaga lume este conștientă de putere nucleară a Rusiei” și salută faptul că „politicienii raționali din Occident au luat în serios declarația lui Putin privind descurajarea nucleară”.
Declarațiile lui Putin asigură un „semnal”, nu o declarație de război sau un ultimatum. Semnale de acest fel au fost cu zecile până acum, fără să se întâmple nimic. Nici Peskov nu spune nimic de fapt că și țările occidentale au arme nucleare și ar putea reuși împotriva Rusiei cu măsura la măsură.
De ce America nu este de acord cu folosirea armelor sale pe teritoriul Rusiei
Nu de frica arsenalului nuclear al Rusiei. America se teme de un transfer de putere la epoca post Putin dezordonat și necontrolat, în care Rusia s-ar putea rupe în bucăți. Și în care situație nu se știe unde vor ajunge armele nucleare, sau dacă viitorul conducător la Rusiei este și mai inconștient decât Putin. Americii și Occidentului le-ar conveni, mai degrabă, o epuizare militară și economică a Rusiei, astfel încât să nu mai fie în stare să susțină războiul cu Ucraina.
O altă problemă importantă și gravă ar fi dacă Trump ar câștiga președinția Americii. Trump a și declarat că ar opri ajutorul militar și financiar acordat Ucrainei, și ar obliga Ucraina să accepte cedarea de teritorii către Rusia, în schimbul păcii.
Kamala Harris şi Biden cred dimpotrivă. Dacă Putin ar câștiga în Ucraina, și-ar muta pretențiile spre Republica Moldova și Țările Baltice.
Chiar dacă câștigă Trump alegerile prezidenţiale, până în 21 ianuarie 2025, dats schimbări de putere la Casa Alba, Biden ar mai avea timp să acționeze în favoarea Ucrainei, și împotriva viselor imperiale ale lui Putin.
Momentul 5 noiembrie 2024, în care se decide viitorul preşedinte al Americii, este acum cel mai important eveniment aşteptat de lumea întreagă.