Invitație la Muzeu: Decor, formă și culoare, în casa tradițională românească

Marți, 24 septembrie, giurgiuvenii sunt invitați la Muzeu. Cei care doresc să admire decorurile caselor tradiționale românești pot participa la vernisajul unei expoziții încărcată de poveste.

Cu ocazia evenimentului cultural “Zilele Muzeului giurgiuvean – ediția XVII”, Muzeul “Teohari Antonescu” Giurgiu în colaborare cu Muzeul Golești și Muzeul Municipal Câmpulung organizează expoziția “Decor, formă și culoare în casa tradițională românească”. Vernisajul are loc marți, 24 septembrie 2024, ora 11:00, la sediul Muzeului din Giurgiu.

NICOLAE CIUCĂ: ”COMUNITĂȚILE AFECTATE DE INUNDAȚII VOR PRIMI SPRIJIN FINANCIAR DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ”

România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii și a gospodăriilor distruse de inundații. Am fost în comunitățile afectate din județul Galați, am văzut suferința acelor oameni și știu câtă nevoie au de ajutor.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu prim-miniștrii din Polonia, Cehia, Austria și Slovacia pentru a discuta despre alocarea celor 10 miliarde de euro pentru țările din Europa Centrală. România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire …

STRUCTURILE M.A.I. DIN GIURGIU AU RĂSPUNS, DIN NOU, ”PREZENT” LA ZIUA CURĂȚENIEI

În ultimii 14 ani, în luna septembrie pompierii, jandarmii și polițiștii s-au alăturat acțiunilor de ecologizare organizate la nivel național, din dorința de a trage un semnal de alarmă cu privire la protejarea naturii și păstrarea unui mediu curat și sănătos.

Și anul acesta, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat o acțiune comună în municipiul Giurgiu și au răspuns astfel invitației Asociației “Prietenii de lângă tine”, care coordonează, la nivel local, activitățile din cadrul “Zilei de Curățenie Națională”.

România va avea o iarnă cum n-a mai fost până acum! Cum arată prognoza meteorologilor

România va avea o iarnă cum n-a mai fost până acum. Specialiștii au venit cu o primă prognoză pentru lunile de iarnă.

Potrivit meteorologilor, valorile termice se vor situa între 4- 12 grade în luna decembrie, iar zilele de 3, 6, 7, 15 și 24 sunt anunțate ploi. Vremea va fi destul de rece, dar nu specifică acestei perioade a anului. În ianuarie urmează să plouă mai des decât în decembrie, dar nu au fost anunțate ninsori. Temperaturile minime vor fi de 2 grade Celsius, în timp ce cele …

Cazul care a șocat România – Întrebarea pe care fiul lui Adrian Iovan a pus-o mamei sale, după ce pilotul a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Designerul vestimentar Romanița Iovan a făcut, în direct la TV, dezvăluiri despre care a șocat România cu ani de zile în urmă. Ea a povestit un episod pe care l-a trăit după accidentul aviatic din Apuseni, în urmă căruia soțul ei, pilotul Adrian Iovan, a murit.

„Nu înțeleg cum dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata”, sunt cuvintele pe care Albert, fiul Romaniței Iovan, i le-a spus mamei sale la doar 7 ani.

Femeia de …

Progres spectaculos pe Autostrada Sibiu-Pitești: Imagini din tunelul de 2,7 km care se apropie de finalizare

Lucrările pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești avansează într-un ritm accelerat, potrivit declarațiilor făcute sâmbătă de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Constructorul austriac PORR a finalizat deja peste două treimi din forajul celor două tuneluri, totalizând 1.770 de metri din cei 2.700 de metri ai primului tunel veritabil de autostradă din România, situat pe sub Dealul Momaia, în județul Argeș.

„Mă aflu pe șantierul secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești A1, unde verific …

Cel mai mare producător de anvelope din lume face angajări în România – Locuri de muncă mutate din Marea Britanie

Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 de miliarde de euro, aduce un nou avantaj României, hotărând să transfere o serie de posturi de back-office din fabrica emblematică din Stoke-on-Trent, Marea Britanie, către filiala de pe piața românească, conform datelor analizate de Profit.ro. Decizia vine în contextul în care Michelin își optimizează costurile pe piețele europene, în special în Regatul Unit.

După ce a anunțat în primăvară închiderea fabricii de camioane grele din Olsztyn, Polonia, și mutarea unei părți …

Ungaria trebuie dată afară din Schengen! Cine a făcut această declarație care poate declanșa un scandal uriaș în UE

Un nou scandal e aproape să izbucnească în UE după declarația unui reprezentant conservator ceh, care ar da afară Ungaria din zona Schengen.

Jakub Janda recomandă acest pas drastic din cauza politicii Guvernului Orbán în Uniunea Europeană și a poziției sale pro-ruse, scrie Rador Radio România.

Ungaria trebuie dată afară din spațiul Schengen

Ungaria trebuie dată afară din spațiul Schengen, scrie portalul de ştiri independent 444.hu, care a observat că fostul campion mondial la sărituri cu schiurile Jakub …