Falsul război al sfârșitului coaliției mincinoșilor

Asistăm la un conflict doar de fațadă între PSD și PNL. Suntem spectatori la un fals război între cele două partide „Indiferent ce piruete vor face în campanie, ambele abia așteaptă să-și continue proiectul comun de spoliere a resurselor publice după alegeri”. „Din aceste motive, și multe altele, orice război între PNL și PSD este o farsă mizerabilă pe seama electoratului: le unesc complicitățile, proasta guvernare și minciunile”. „S-ar putea să reușească dacă nu va exista un proiect politic alternativ viabil”, e concluzia finală.

Redăm mai jos principalele idei din analiză:

Falsul război al sfârșitului coaliției mincinoșilor

La congresul PSD din 24 august …

Start ratat la prezidențiale

Start ratat la prezidențiale

Când alergătorii sau înotătorii pleacă în cursă, unii ratează startul. Adică pornesc din blocstart mai devreme sau mai târziu decât trebuie. Cursa prezidențială din România e și ea, deocamdată, sub semnul ratării startului. Dar nu timpul e problema – deși, după cum știe toată lumea, scrutinul a fost mutat din decembrie în septembrie, apoi în noiembrie –, ci altceva. Ratarea ține, de fapt, de mai multe forme de inadecvare. Toate mi se par la fel de grave.

Să pornim de la reprezentantul celui mai important partid. Marcel Ciolacu a anunțat mai întâi că le propune cetățenilor să-i facă …

Geoană a decis dacă va candida la preșdinția României

Geoană a decis dacă va candida la preșdinția României: Lucrurile sunt discutate

Mircea Goeană a declarat că lucrurile la nivelul conducerii NATO sunt deja discutate și cu actuala și cu viitoarea conducere în ceea ce îl privește, iar anunțul oficial pentru candidatura la președinția României o va face peste câteva zile.

„La nivel personal decizia mea este luată. La nivel politic și instituțional trebuie să respect regula jocului la NATO și anunțul formal, oficial o să-l fac în clipa în care îmi termin mandatul și asta se va întâmpla în perioada imediat următoare.

„La nivel personal lucrurile sunt clare. Sunt liniștit, sunt hotărât, …

Grindeanu, urmașul lui Ciolacu la șefia PSD?

Grindeanu, urmașul lui Ciolacu la șefia PSD? Cine îl vede pe actualul ministru al Transporturilor în fruntea partidului

Sorin Grindeanu ar putea să preia PSD, după alegerile din luna decembrie. Anunțul a fost făcut de către europarlamentarul Mihai Tudose. Fostul premier este de părere că actualul ministru al Transporturilor este o variantă pentru conducerea partidului.

„Să ajungem acolo. Eu m-am mai exprimat în sensul acesta. Am spus că pe mine nu ma interesează, Sorin Grindeanu este o opțiune”, a declarat Tudose.

Întrebat dacă un președinte PSD care pierde alegerile prezidențiale poate rămâne șef al partidului, Tudose a răspuns: „Dacă pierde din cauze neimputabile …

Avocatul Poporului, Renate Weber pensie de peste 280.000 de lei

 Avocatul Poporului, Renate Weber pensie de peste 280.000 de lei

 Avocatul Poporului ignoră complet nedreptățile „recalculării” pensiilor, dar apără feroce pensiile speciale

Pensionara care conduce Avocatul Poporului, Renate Weber, ignoră nedreptățile „recalculării” 

Pensionara cu pensie de peste 280.000 de lei, net, anual, care conduce Avocatul Poporului, Renate Weber, ignoră complet nedreptățile „recalculării” pensiilor. A fost nevoie ca un parlamentar USR din Gorj, Radu Miruță, să sesizeze Avocatul Poporului în legătură cu problemele celor care au muncit în condiții grele – în mine, metalurgie sau chimie.

În 2020, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. „Este …

DOCUMENT EXCLUSIV Cum arată contractul dintre USR și consultantul George Rîpă pentru campania prezidențială a Elenei Lasconi

DOCUMENT EXCLUSIV Cum arată contractul dintre USR și consultantul George Rîpă pentru campania prezidențială a Elenei Lasconi

Ce va face Rîpă pentru Lasconi

Ce va face Rîpă pentru Lasconi. Consultantul politic George Rîpă este plătit cu 6.000 de euro pe lună de USR pentru a o consilia pe Elena Lasconi în campania prezidențială.

Șeful de campanie al Elenei Lasconi, Lucian Viziteu, a declarat pentru DeFapt.ro că el l-a selectat pe George Rîpă în urma unor discuții avute în interiorul partidului.

Totodată, Viziteu a adăugat că George Rîpă l-a consiliat cu succes în campaniile electorale locale din 2020 și 2024, atunci când a câștigat funcția …

Ciolacu confirmă că nu are diplomă de bacalaureat

Ciolacu confirmă că nu are diplomă de bacalaureat, dar susține că deține o copie legalizată a diplomei examenului luat în 1986, când a terminat liceul

Ciolacu are o copie a diplomei. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că şi-a luat examenul de bacalaureat după ce a terminat liceul şi că are o copie legalizată a diplomei din anul 1986, adăugând că „nu a scris cărţi” şi „nu a plagiat”.

„Oricând vă pot pune la dispoziţie şi diploma de bacalaureat, am şi fost la Buzău, am căutat-o; cu adevărat, am o copie legalizată din ’86.

Am terminat bacalaureatul când am terminat liceul. (….) Am toate …

Candidații care pot intra în turul 2 la alegerile prezidențiale (sondaj CURS)

Candidații care pot intra în turul 2 la alegerile prezidențiale (sondaj CURS)

Un sondaj de opinie CURS realizat la nivel național, în perioada 6-22 august, indică faptul că mai mulți candidați au șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, alegătorii ar vota astfel:

Marcel Ciolacu (PSD) – 32%

Nicolae Ciucă (PNL) – 19%

Mircea Geoană (independent) – 15%

George Simion (AUR) – 14%

Elena Lasconi (Alianța Dreapta Unită) – 11%

Diana Șoșoacă (SOS) – 5%

Altul (sub 1% fiecare) – 4%

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, duminică. Primii doi clasați vor participa în al …

Sondaj CURS – Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

Sondaj CURS – Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

Un sondaj de opinie CURS realizat la nivel național, în perioada 6-22 august, indică faptul că formarea noii majorități în urma alegerilor parlamentare din decembrie ar fi dificil de realizat dacă PSD și PNL nu vor continua alianța de guvernare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, voturile s-ar împărți astfel:

PSD – 34%

PNL – 24%

AUR – 14%

Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) – 12%

SOS România – 5%

UDMR – 5%

Altul (sub 1% fiecare) – 6%

Pentru a învesti Guvernul, este nevoie de 50% …

Taberele din PSD, cu arma la picior înainte de Congres

Taberele din PSD, cu arma la picior înainte de Congres

Apropierea Congresului PSD a răscolit apele din PSD. Partid în care Marcel Ciolacu încearcă să-și reconfirme supremația iar pentru asta trebuie să pună cu botul pe labe mai mulți colegi.

Grație agitației stârnite de PNL-ul setat pe construirea unui nou pol al dreptei, PSD a zburat pe sub radarul mass media și al publicului în ultima vreme. Ceea ce nu înseamnă însă că în partidul condus de Ciolacu s-au stins brusc toate punctele ”incandescente” și asta cu doar două – trei săptămâni înainte de Congresul PSD care va avea loc la finalul …