Iuda din politica giurgiuveană

Iuda din politica giurgiuveană

Perindat pe la PNL, la PSD și, în ultim moment, la AUR, aici în postura de doritor de scaun de primar al municipiului Giurgiu, Bogdan (Beche) Bratu, cel care nici acum nu și-a făcut publice diplomele de studii, dovedește că, atunci când nu mai are niciun interes sau nimic de câștigat de pe urma cuiva, ajunge să îl vândă…pe mai nimic!

O asemenea dovadă este o discuție a acestuia care ne-a parvenit recent, discuție în care îi jignește în fel și chip pe mentorii săi social-democrați (Marian Mina și Niculae Bădălău). De la „dezvăluiri” conform cărora Elena Dinu și alți lideri PSD cereau, de la obraz, până la 7000 de euro (!!!!!!!) unei persoane ce voia să se angajeze pe postul de femeie de servici la Spitalul Județean Giurgiu (unde Elena Dinu a deținut funcția de manager (2009 – 2010 și 2013 – 2016) până la cuvinte obscene la adresa celor care, o perioadă, i-au oferit o pâine (călduță, de ce să nu recunoaștem), Bogdan Bratu, cel care se dorește a fi primarul giurgiuvenilor, își dovedește, de fapt, caracterul: vinde imediat pe oricine, pe orice sumă sau favor!

Misoginismul lui Bratu atinge apogeul atunci când îi face o caracterizare Elenei Dinu, pe care Niculae Bădălău ar fi vrut-o pe lista sa de parlamentari, dar și președinte al femeilor din PSD, asta deși aceasta era membru PNL. 

„Elena Dinu era la PNL, și mă întreabă Nae, într-o seară, pe mine, când stăteam la un pahar de vin, la mine…Bă, Bogdane, (… – n.r. înjurătură obscenă) la organizația de femei de la noi, de la PSD, avem numai panarame…ce zici, mă, de Elena Dinu? Și i-am zis: Dom’ne, e o femeie foarte șireată, vulpe șireată, dar din ce, comparativ cu ce avem noi la partid, asta e om politic, știe să facă politică, dă-o-n… (din nou înjurătură obscenă), a fost și la UTC, pe vremea comunismului, deci știe să facă politică. O sun să vorbesc cu ea, vino până la hotel, că vrea Nae să vorbească cu tine. A venit, a vorbit Nae cu ea, bă, uite, am nevoie să pun pe cineva, femeie, pe lista de parlamentari, nu am pe cine să pun de la mine, și așa a ajuns Elena acolo”, afirma, în înregistrarea amintită, Bogdan Bratu. 

Cât despre familia actualului deputat PSD Giurgiu, Bratu are, de asemenea, numai cuvinte „de laudă”: 

„Bărbatu-său e director la regionala de drumuri București, fii-su e un drogat, la 19 ani se rupe în figuri…Bărbatul lui Elena Dinu e impus acolo, la cea mai mare regională cu cel mai mare buget! Cum am fost eu pe regionala Oltenia, el e pe București, cea mai mare rețea de drumuri. 

Dintr-o dată avea un jaf de mașină, acum se lăfăie în mașini de lux, are vilă de lux în Giurgiu… se vede dintr-o dată saltul… și fac nenorociri multe, de astea, de doi lei…”

Un alt politician PSD, luat în „colimator” de Bratu, cu toate că a fost sprijinit ani buni, este Marian Mina, candidat la funcția de președinte CJ Giurgiu, pe care îl acuză, nici mai mult, nici mai puțin, decât de „furtișaguri”, pentru că, spune el, e cam greu să ajungi să conduci un Tuareg nou, imediat ce un apropiat, deținător de firmă de construcții, și-a cumpărat un apartament deasupra lui Mina.

„L-a făcut Recorder varză pe Mina…are pe unul de și-a luat apartament deasupra lui, cu firmă de construcții, și e jumate-jumate cu Mina… Și într-o zi apar 2 Tuareguri noi… Și îl întreabă Recorder cum de are mașina asta…și Mina zice că e mașina de la o firmă…păi, bă, dacă era să mergi, am mers și eu cu o mașină de la o firmă, dar ăla se ocupa cu asta. Dacă îi cer 2 zile ăluia Lamborghini să mă duc și eu la mare, mi-l dă, că e prietenul meu. Dar tu ai de la ăla cu firma de construcții mașina, și firma ăstuia ia toate lucrările pe Consiliul Județean, și ăla explodează, și de când a venit Mina președinte a luat toate lucrările, pe la Spital, pe la școli…Pentru un om de rând poate nu e cine știe ce, dar pentru unul care știe sistemul, îți dai seama, 

El își ia și de la DRDP București, că el a pus presiuni mari pe Grindeanu să îl pună pe Dinu…”, mai susține Bratu. 

Analizând cele de mai sus, este lesne de înțeles că cel care își dorește să fie candidat AUR la Primăria Municipiului Giurgiu, este doar un Iuda care, atunci când nu mai are nimic de câștigat de pe urma celor care, odinioară, îl protejau într-un fel sau altul, îi trădează, și pentru mai puțin de 30 de arginți, asta e sigur! Acest individ își dorește să devină primar, să păstorească și să gestioneze destinele celor din municipiu…și pe care s-ar răzbuna, cu prima ocazie, dacă, cumva, aceștia l-au deranjat, vreodată, fie și cu o simplă privire!

Ana ANTAL