Ştiai că parfumul poate dăuna grav sănătăţii?

Mirela Ene, 28 decembrie 2012, Ora 17:43

  • print
  • |
stiai-ca-parfumul-poate-dauna-grav-sanatatii-28537-1.jpg

Într-un nou studiu de la Universitatea Rochester, cercetătoarea Lauren Parlett a subliniat şi demonstrat, conform Rodale, efectele negative ale ftalaţilor - substanţe chimice din parfumuri.

Au fost prelevate teste de urină de la femei care foloseau diverse cantităţi de produse de îngrijire parfumate. Cu cât numărul produselor era mai mare, cu atât creştea şi cantitatea ftalaţilor. În jur de 70% dintre participantele la studiu aveau în corp cca. 10 tipuri diferite din aceste substanţe nocive.

Acestea pot să ducă la cancer, dereglări hormnonale şi diverse alte boli. Studii preliminare indică faptul că atunci când se află în corpul copiilor, pot să determine un IQ scăzut. În plus, mai pot duce la endometrioză şi sindromul ovarului polichistic.

 

 

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou