Drojdia de bere: Beneficii necunoscute pentru frumuseţe

Mirela Ene, 17 decembrie 2012, Ora 00:51

  • print
  • |
drojdia-de-bere-beneficii-necunoscute-pentru-frumusete-28424-1.jpg

Drojdia de bere este nelipsită din bucătăria gospodinelor, însă puţine dintre noi ştim că aceasta are multiple proprietăţi benefice pentru menţinerea sănătăţii organismului nostru.

Astfel, drojdia de bere conţine vitamine esenţiale pentru funcţionarea corectă a corpului (precum cele din complexele B,D,H ŞI E), aminoacizi, săruri minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu), glucide şi lipide, dar ea este, totodată, şi un excelent adjuvant în tratarea diverselor tipuri de afecţiuni.

Secretul unei pieli frumoase

Drojdia de bere este foarte utilă pentru purificarea şi împrospătarea tenului, fie că acesta este gras sau uscat. Dacă ai un ten gras şi doreşti să scapi de acest incovenient, încearcă următoarea reţeta: amesteca un plic de drojdie de bere cu puţină apă călduţă, până ce obţii o pastă omogenă, pe care o laşi să se odihnească timp de 30 de minute, înainte de a o aplica pe faţă. După 20 de minute de la aplicare, clăteşte-te cu apă călduţă şi repetă tratamentul pentru a obţine efectele dorite.

În cazul în care, din contră, ai un ten uscat, amesteca într-un vas mic un plic de drojdie de bere cu apă călduţă, până obţii o pastă omogenă, iar în alt vas bate un gălbenuş de ou cu o lingură de ulei de germeni de grâu. Amestecă cele două compoziţii şi aplică-le pe fata timp de 15 minute, după care clăteşte-te cu apă călduţă. Totodată, studii recente au arătat că drojdia de bere este foarte eficientă şi împotriva acneei, tocmai datorită proprietăţilor ei antibacteriene şi purificatoare.

Fortifică unghiile

Ca şi în cazul părului, unghiile au nevoie de vitamina B şi minerale, ce se găsesc din abundenţă în drojdia de bere. Aceasta are capacitatea de a le fortifica şi de a le conferi un aspect sănătos. Introdu acest aliment în dieta ta şi vei observa îmbunătăţiri considerabile şi în acest sens!

Drojdia de bere are efecte benefice şi asupra sistemului cardiovascular, imunitar şi nervos, aceasta ajutând la îmbunătăţirea funcţiilor inimii, la scăderea nivelului colesterolului din sânge, la îndepărtarea tulburărilor psihice (anxietate, depresie), la regenerarea celulelor, dar şi la combaterea anemiei sau a problemelor de dezvoltare. Aşadar, dacă vrei să ai un corp cât mai sănătos, nu ezită să încerci curele cu drojdie bere, care te vor ajuta să îţi recapeţi vitalitatea şi să previi sau chiar să scapi de cele mai frecvente afecţiuni.

Un aliat de nădejde împotriva căderii părului

Stresul, alimentaţia deficitară în vitaminele din complexul B şi H, dar şi oboseala, conduc la căderea părului, situaţie alarmantă pentru majoritatea femeilor, care îşi văd podoabă capilară pierzându-şi din strălucire şi volum şi devenind tot mai sensibilă la acţiunea factorilor externi. Drojdia de bere conţine acele vitamine de care ai nevoie pentru că părul tău să aibă un aspect fermecător, de aceea noi îţi sugerăm să încerci o cură cu drojdie de bere timp de 2 luni, putând să o repeţi ori de câte ori simţi nevoia în cursul anului.

O poţi aplica direct pe păr, sub formă de mască, reţeta fiind una foarte simplă: amesteca jumătate de plic de drojdie cu 2-3 linguri de apă călduţă şi lasa pasta să se odihnească 30 de minute, după care o aplici la rădăcini, masându-ţi delicat scalpul cu vârful degetelor. După 30 de minute de la aplicarea măştii, clăteşte-ţi părul cu apă caldă şi efectele vor fi uimitoare.

 

 

 

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou