Câteva sfaturi pentru o bună detoxifiere

Diana Ionescu, 18 ianuarie 2013, Ora 12:48

  • print
  • |
cateva-sfaturi-pentru-o-buna-detoxifiere-28876-1.jpg

Trupurile noastre se detoxifica natural zi de zi, ca parte a unui proces normal al organismului. Detoxifierea este una dintre cele mai de bază funcţii ale organismului de eliminare şi neutralizare a toxinelor prin colon, ficat, rinichi, plămâni, piele şi limfa. Din păcate, în zilele noastre, cu poluarea din aer, apă şi alimente, trupurile noastre reuşesc cu greu să ţină pasul. Dieta noastră plină de chimicale cu alimente prea mult procesate, uleiuri şi grăsimi vegetale, alimente neecologice, cofeina şi alcool, toate acestea schimbă radical ecosistemul nostru intern.
 
Trupul şi organele care au fost odată capabile să cureţe substanţele nedorite, sunt acum complet supra-încărcate, până la punctul în care materialele toxice rămân în interiorul ţesuturilor noastre. Corpurile noastre încearcă să ne protejeze de substanţe periculoase, prin fixare şi  înconjurare cu mucus şi grăsime, astfel încât acesta nu va provoca un dezechilibru sau va declanşa un răspuns imun (unii oameni poarta până la 15 kilograme de mucoasa).

Detoxifierea prin procesele de purificare speciale este cel mai bun mod de a ajuta organismul să se autopurifice. Este deosebit de important pentru bolile imune cum ar fi cancerul, artrita, diabetul şi oboseala cronică. Cu toate acestea, chiar dacă dieta este bună, o purificare de primăvară poate revitaliza şi scăpa organismul de bacterii dăunătoare, virusuri şi paraziţi. Suntsanatos.ro îşi prezintă câteva sfaturi simple de detoxifiere.

1. Bea mai multă apă
Prea des interpretam greşit setea cu foamea. Semnalul nostru de sete ne poate determina să mâncăm deoarece l-am confundat cu dureri de foame. De aceea beţi inati apă şi asiguraţi-vă că sunteţi bine hidratat înainte de a mânca orice manacare pe tot parcursul zilei. Micul dejun, prânzul şi cina inclusiv.

În cazul în care este posibil, asiguraţi-vă că beţi apă cu cel puţin 30 de minute înainte de a mânca, acest lucru va permite apei să pătrundă în mod corespunzător în celulele corpului şi hidratează mucoasa stomacului pregătind-o pentru o digestie bună. Puteţi adăuga suc de lămâie sau oţet de cidru de mere în apă sau o puteţi înverzi cu pulbere de iarbă de orz, iarba de grâu, Spirulina sau Chlorella.

2. Consumă un suc verde pe zi
Sucurile verzi sunt dătătoare de viaţa atunci când clorofila plantelor verzi ajunge în sânge. Aşa cum spune Jason Vale: "Sucurile proaspete reprezintă noul fast-food, un express de 15 minute de nutrienţi pentru sănătate".
Reţete simple de suc de verde:
- Ţelină, lămâie şi pere (sau mere)
- Ţelină, castraveţi, lămâie (lasa pielea) şi pere (sau mere)
- Ţelină, castraveţi, varza, lămâie şi pere (sau mere)
- Ţelină, castraveţi, lămâie, pătrunjel şi pere (sau mere)

De asemenea, puteţi să amestecaţi tot soiul de pulberi verzi pe care le aveţi prin casa în aceste sucuri verzi pentru a le înverzi şi mai mult! Încercaţi cu iarbă de orz, iarba de grâu, spirulina sau Chlorella.

3. Adăugă mai mult pătrunjel şi coriandru în mâncare
Pătrunjelul şi coriandrul sunt plante verzi naturale foarte puternice ce ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Adăugaţi aceste plante uimitoare la sucuri, salate, supe şi mâncăruri.

Reţetă de pesto pentru eliminarea metalelor grele:
3 căţei de usturoi
1/3 cana nuci de Brazilia (sursă de seleniu) sau nuci de macadamia
1/3 cana seminţe de floarea-soarelui (sursa de cisteina)
1/3 cana seminţe de dovleac (sursa de zinc, magneziu)
1 cană de coriandru proaspăt
1 cană de pătrunjel
2/3 cană ulei de măsline presat la rece
4 linguri de suc de lămâie (sursa de vitamina C)
Praf mare de sare de mare sau/şi fulgi de dulse pentru gust

Înmuiaţi seminţele şi nucile peste noapte în apă, pentru a elibera enzime inhibate. Tocaţi pătrunjelul, coriandrul şi uleiul de măsline într-un robot de bucătărie. Adăugaţi usturoi, nuci, seminţe şi sare şi sucul de lămâie, se amestecă până când devine o pastă. Păstraţi în borcan de sticlă de culoare închisă, dacă este posibil. Se poate ţine la frigider. Poftă bună!

4. Respiră abdominal
Respiraţia profundă, în care vă umpleţi stomacul şi diafragma se extinde în jos, este unul dintre cele mai puternice exerciţii pe care le puteţi face pentru a activă sistemul limfatic ce ajută la detoxifierea organismului. Gândiţi-vă la sistemul limfatic ca la propriul sistem personal de eliminare a gunoiului. Exersaţi 10 respiraţii adânci, lente timp de 4 secunde pentru inspir, 8 secunde pe plin şi 8 de secunde pentru expir. Puteţi face aceste respiraţii oricând.

Potrivit "Tao, arta de a respira", până la 70% din produsele reziduale ale corpului nostru sunt eliminate prin plămâni şi restul prin urină, fecale şi piele. În cazul în care eficienţa plămânilor este redusă din cauza respiraţiei superficiale, mai puţin oxigen este disponibil pentru celule, ceea ce încetineşte fluxul de sânge care transporta deşeuri de la rinichi şi plămâni. Sistemul nostru limfatic care lupta împotriva invadatorilor virali şi bacterieni este slăbit, iar procesul digestiv este mai lent.

Respiră profund, lent şi adânc într-o stare conştientă, cât de des posibil.

 

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou