REȚETA ZILEI: Boeuf Bourguignon
Ziarul Atac, 28 octombrie 2013, Ora 12:00
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg Gulas vită
3 buc Ceapă galbenă
750 ml Vin de masă roșu demidulce
3 linguri Vinars 36%
350 g Morcovi
300 g Țelină
2 buc Praz
3 linguri Ulei de floarea soarelui
2 buc Foi de dafin
după gust Sare de mare
după gust Piper negru măcinat
250 g Ciuperci Champignon
100 g Slănină de porc afumată Baroni
1 linguriță Zahăr brun
după gust Rozmarin
Mod de preparare
Se spală bucățelele de carne şi se usucă prin tamponare. Se curăţă două cepe şi se taie inele. Apoi, se amestecă cu carnea, vinul roşu şi vinarsul, se lasă 30 minute acoperită, la marinat.
Se curăţă morcovii şi ţelina, se curăţă prazul, se taie în bucăţi medii. Se scurge carnea (se păstrează marinata) şi se usucă prin tamponare. Se prăjeşte bine în ulei încins pe toate părţile. Se adaugă legumele pregătite, dafinul, rozmarinul şi marinata, se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit, sub capac, la foc mic, timp de cca. două ore.
Între timp, se curăţă ciupercile, cele mari se taie pe jumătate sau în sferturi. Restul de ceapă se curăţă şi se toacă. Se taie slănina bucăţi şi se prăjeşte într-o tigaie, fără grăsime. Se scoate şi se lasă să se scurgă pe şerveţele din hârtie. Se prăjesc ciupercile şi ceapa în grăsimea rămasă în tigaie. Se adaugă în oală, alături de slănină şi se asezonează cu sare, piper şi zahăr, după gust.
Se serveşte cu pâine baghetă sau cu cartofi fierţi cu sare.
Bon appétit!
sursa: retete.lidl.ro