Senatorul Toma Petcu, viitorul preşedinte al Consiliului judeţean: A fost emisă Autorizația de Construire pentru Varianta Ocolitoare Giurgiu

Ştefan Diaconu, 8 august 2024, Ora 19:45

  • print
  • |
senatorul-toma-petcu-viitorul-presedinte-al-consiliului-judetean-a-fost-emisa-autorizatia-de-construire-pentru-varianta-ocolitoare-giurgiu-48173-1.png

Senatorul Toma Petcu, viitorul preşedinte al Consiliului judeţean: A fost emisă Autorizația de Construire pentru Varianta Ocolitoare Giurgiu

Varianta ocolitoare Giurgiu

A fost emisă Autorizația de Construire pentru execuția lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Giurgiu, care va traversa localitățile Giurgiu, Frățești, Stănești și Slobozia, județul Giurgiu.

Varianta Ocolitoare Giurgiu se va conecta și cu drumul de legătură dintre DN5 și Podul Prieteniei (drumul de beton care a fost dat în trafic în decembrie 2021, denumit și Autostrada Nemțească) prin sensul giratoriu de pe DN5.

Această variantă ocolitoare devine foarte necesară ținând cont ca se demareaza procedurile pentru realizarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii Autostrăzii București – Giurgiu, dar și a unui nou pod peste Dunăre, pentru care deja s-a obținut recent finanțare prin CEF.

Principalele lucrări prevăzute sunt:

– 11,5 km lungime totală traseu

– 2 benzi pe sens

– 22 podețe

– 4 structuri, dintre care două sunt pasaje peste calea ferată (în lungime de 415 metri peste CF Bucureşti – Giurgiu și 496 metri peste Magistrala 902 Bucureşti – Videle)

– 2 parcări de scurtă durată (stânga/dreapta)

Pentru acest proiect au fost finalizate documentațiile tehnice (Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru Execuție) și procedura de expropriere, ceea ce înseamnă că, după adjudecarea contractului, se va intra direct în faza de execuție.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 368,4 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

Acest proiect se desfășoară în parteneriat – Ministerul Transporturilor, prin CNAIR , si Consiliul Județean Giurgiu, care se ocupă de implementare și este un exemplu de bună colaborare între autoritățile locale și cele centrale! Proiectul se află în licitație pentru execuție lucrări, iar estimarea este că în această toamnă va fi semnat contractul și vor începe lucrările.

 

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou