DOCUMENT EXCLUSIV Cum arată contractul dintre USR și consultantul George Rîpă pentru campania prezidențială a Elenei Lasconi

Constantin Georgescu, 25 august 2024, Ora 13:45

  • print
  • |
document-exclusiv-cum-arata-contractul-dintre-usr-i-consultantul-george-ripa-pentru-campania-prezidentiala-a-elenei-lasconi-48180-1.jpg

DOCUMENT EXCLUSIV Cum arată contractul dintre USR și consultantul George Rîpă pentru campania prezidențială a Elenei Lasconi

Ce va face Rîpă pentru Lasconi

Ce va face Rîpă pentru Lasconi. Consultantul politic George Rîpă este plătit cu 6.000 de euro pe lună de USR pentru a o consilia pe Elena Lasconi în campania prezidențială.

Șeful de campanie al Elenei Lasconi, Lucian Viziteu, a declarat pentru DeFapt.ro că el l-a selectat pe George Rîpă în urma unor discuții avute în interiorul partidului.

Totodată, Viziteu a adăugat că George Rîpă l-a consiliat cu succes în campaniile electorale locale din 2020 și 2024, atunci când a câștigat funcția de primar al Municipiului Bacău.

Contract până la finalul anului

Consultantul George Rîpă a primit un contract de 6.000 de euro pe lună de la USR pentru a o consilia pe Elena Lasconi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Contractul a fost semnat pe 22 iulie 2024 între USR, partid condus de Elena Lasconi, și firma Rights Politics SRL, controlată de George Rîpă.

Conform acestui contract, care este valabil până la sfârșitul anului 2024, George Rîpă se obligă să furnizeze strategia politică și strategia de comunicare.

Prima pagină a contractului USR – Rîpă 

Persoana care răspunde din partea USR de derularea contractului este Lucian Viziteu, primarul USR al Bacăului. La solicitarea DeFapt.ro, Lucian Viziteu a precizat că în calitate de șef de campanie a avut întâlniri cu mai mulți consultanți pe mai multe domenii de expertiză.

Viziteu a câștigat de două ori cu consultantul

„În urma acestor vizite și a discuțiilor interne la conducerea partidului, domnul George Rîpă a fost unul dintre consultanții angajați. Experiența acestuia de succes, în România, dar și în afara ei, ne este necesară pentru ca USR să câștige alegerile parlamentare și prezidențiale”, a spus Lucian Viziteu.

Cât despre relația sa cu consultantul George Rîpă, șeful de campanie al Elenei Lasconi a precizat următoarele: „George Rîpă a colaborat cu filiala USR Bacău în campaniile de alegeri locale din 2020 și 2024. Cu succes!

În anul 2020 am câștigat Primăria Municipiului Bacău, iar în 2024 am recâștigat Primăria Muncipiului Bacău precum și primăriile a încă două comune din județ (toți trei, candidati primari USR)”.

Ce va face Rîpă pentru Lasconi

Contactat de către DeFapt.ro, consultantul politic George Rîpă a recunoscut că a fost angajat de USR pentru a face strategia politică și strategia de comunicare pentru alegerile prezidențiale a Elenei Lasconi.

„Acum lucrez pentru campania electorală a Elenei Lasconi. Cu domnul Viziteu am început să lucrez în 2018, când era deputat. I-am făcut campania în 2020 și în 2024. Acum lucrez la campania electorală. În principiu îi fac strategia politică, strategia de comunicare”, a declarat George Rîpă.

Consultantul politic nu a negat că a fost adus la USR de Lucian Viziteu pentru a o consilia pe Elena Lasconi, dar a spus că îl recomandă experiența.

„În anul 2019 am câștigat alegeri în România, în 2020 am câștigat alegeri în România, în 2023, în Polonia, în 2024, în România. În 2019 am câștigat împreună cu o echipă alegerile europarlamentare, în 2020 și în 2024, alegeri locale. Am făcut și eu o bucățică acolo.

În Polonia am fost contractat de o companie americană care făcea campania electorală pentru PiS. Ei au câștigat două alegeri prezidențiale și trei alegeri parlamentare la rând cu PiS”, a mai declarat George Rîpă.

 

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou