Avocatul Poporului, Renate Weber pensie de peste 280.000 de lei

Ştefan Diaconu, 25 august 2024, Ora 13:55

  • print
  • |
avocatul-poporului-renate-weber-pensie-de-peste-280-000-de-lei-48181-1.jpg

 Avocatul Poporului, Renate Weber pensie de peste 280.000 de lei

 Avocatul Poporului ignoră complet nedreptățile „recalculării” pensiilor, dar apără feroce pensiile speciale

Pensionara care conduce Avocatul Poporului, Renate Weber, ignoră nedreptățile „recalculării” 

Pensionara cu pensie de peste 280.000 de lei, net, anual, care conduce Avocatul Poporului, Renate Weber, ignoră complet nedreptățile „recalculării” pensiilor. A fost nevoie ca un parlamentar USR din Gorj, Radu Miruță, să sesizeze Avocatul Poporului în legătură cu problemele celor care au muncit în condiții grele – în mine, metalurgie sau chimie.

În 2020, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. „Este vorba de o discriminare pe care noi am indentificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite”, a explicat ea, pentru Europa Liberă.

Ulterior, Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că proiectul de lege care prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.000 de lei și cu 10% a celor între 2000 și 7000 de lei este neconstituțională.

Pensionara care conduce Avocatul Poporului ignoră nedreptățile „recalculării”

Renate Weber, Avocat al Poporului din 26 iunie 2019, are nu mai puțin de trei pensii: 40.225 de euro, net, pentru anul fiscal 2023, de la Parlamentul European, 49.728 de lei de la casa de pensii a avocaților și 23.818 lei de la sistemul public de pensii.

Ea cumulează aceste trei pensii cu indemnizația de Avocat al Poporului, de 153.312 lei, net pentru anul 2023.

Însă, în ceea ce privește actuala recalculare a pensiilor, Renate Weber nu a avut, până acum, nici o reacție.

Recalcularea pensiilor a generat un haos fără precedent, dar a adus și o uriașă propagandă electorală pentru Marcel Ciolacu și o gaură la buget de 21,5 miliarde de lei, doar în 2024.

De exemplu, un pensionar care primește o decizie greșită, trebuie să se ducă la Arhivele Naționale pentru a obține actele necesare re-recalculării, la Casa Națională de Pensii Publice. Arhivele Naționale au tarife uriașe, iar costurile procesării documentelor necesare recalculării pot ajunge la 2.800 lei, mult peste pensia medie lunară.

 

EDITORIAL

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis

Ciolacu dă fuga la Dumnezeu, Ciucă rămâne cu Iohannis Cei doi juni primi ai piesei prezidențiale din toamnă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, n-au vrut să se afișeze alături în zi de mare sărbătoare. Ciolacu a luat calea bisericii – mai exact a lăcașului de la Putna. Ciucă s-a aninat ca de obicei de Iohannis și zis &rdqu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou