STRUCTURILE M.A.I. DIN GIURGIU AU RĂSPUNS, DIN NOU, ”PREZENT” LA ZIUA CURĂȚENIEI

Gabriela Oana, 23 septembrie 2024, Ora 12:52

  • print
  • |
structurile-m-a-i-din-giurgiu-au-raspuns-din-nou-prezent-la-ziua-cura-eniei-48243-1.jpg

În ultimii 14 ani, în luna septembrie pompierii, jandarmii și polițiștii s-au alăturat acțiunilor de ecologizare organizate la nivel național, din dorința de a trage un semnal de alarmă cu privire la protejarea naturii și păstrarea unui mediu curat și sănătos.

Și anul acesta, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat o acțiune comună în municipiul Giurgiu și au răspuns astfel invitației Asociației “Prietenii de lângă tine”, care coordonează, la nivel local, activitățile din cadrul “Zilei de Curățenie Națională”.

Cutii, ambalaje din plastic şi hârtie aruncate pe stradă sau în spațiile verzi, au fost strânse de pompierii, jandarmii și polițiștii giurgiuveni în zona Podului Bizetz și pe șoseaua Portului.

Deșeurile găsite au fost adunate şi depozitate în saci de unică folosinţă, urmând să fie ridicate în mod centralizat.

Spre deosebire de ceilalți ani, zona aleasă de structurile MAI a fost mult mai curată, arătând că oamenii au mai multă grijă de natură și conștientizează impactul negativ pe care îl are depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor asupra mediului.

Participarea la această activitate a avut ca scop și promovarea acțiunilor bazate pe spirit civic și voluntariat, încă din anul 2010 pompierii fiind prezenți la campanii dedicate mediului înconjurător.

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul de toamnă, sunt frecvente incendiile de vegetație uscată pe terenuri pe care sunt depozitate deșeuri menajere, acțiuni ce pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

 

EDITORIAL

Grup de doisprezece cetățeni străini reținut la frontiera româno-bulgară

Grup de doisprezece cetățeni străini reținut la frontiera româno-bulgară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Teleorman și Giurgiu au depistat în zona de competență doisprezece cetățeni străini care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul a două ambarcațiuni cu motor pentru a intra ilegal în România din Bulgaria.

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou