Cazul care a șocat România - Întrebarea pe care fiul lui Adrian Iovan a pus-o mamei sale, după ce pilotul a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Gabriela Oana, 23 septembrie 2024, Ora 12:44

  • print
  • |
cazul-care-a-ocat-romania-intrebarea-pe-care-fiul-lui-adrian-iovan-a-pus-o-mamei-sale-dupa-ce-pilotul-a-murit-in-accidentul-aviatic-din-apuseni-48241-1.png

Designerul vestimentar Romanița Iovan a făcut, în direct la TV, dezvăluiri despre care a șocat România cu ani de zile în urmă. Ea a povestit un episod pe care l-a trăit după accidentul aviatic din Apuseni, în urmă căruia soțul ei, pilotul Adrian Iovan, a murit.

„Nu înțeleg cum dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata”, sunt cuvintele pe care Albert, fiul Romaniței Iovan, i le-a spus mamei sale la doar 7 ani.

Femeia de afaceri a povestit discuția pe care a avut-o cu fiul său, Albert, după moartea tatălui - pilotul Adrian Iovan. Romanița spune că episodul a fost unul dintre cele mai dificile din viața ei.

„Avea 7 ani atunci, țin minte. Țin minte că Albert era atât de matur în momentul ăla încât eu un pic de tot m-am speriat de maturitatea lui. M-a sunat domnul doctor Zamfir și mi-a zis că Colegiul medicilor s-a reunit pentru a-i oferi lui Albert o diplomă în numele tatălui. Și i-am zis, domnule doctor, lăsați-mă să vorbesc cu Albert și i-am zis lui Albert despre ce e vorba și mi-a zis «Mama, nu am nevoie de nicio diplomă, pentru că nu înțeleg cum dintr-un avion plin cu medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata ». Copil la 7 ani. L-am sunat pe Zamfir și i-am zis exact ce mi-a zis Albert”, a povestit Romanița Iovan.

Pilotul a murit pe 20 ianuarie 2014 în timpul unei curse umanitare

Pilotul a murit pe 20 ianuarie 2014 în timpul unei curse umanitare, iar alături de acesta se aflau cinci medici, toți îndreptându-se spre Oradea pentru un transplant. Atunci, avionul pilotat de Iovan a aterizat forțat într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine.

În urma impactului, Adrian Iovan și Aurelia Ion, o tânără studentă la medicină, și-au pierdut viața. La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu, alături de alți patru medici - Radu Zamfir (Spitalul Fundeni), Valentin Calu (Spitalul Elias), Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuș, Bihor) și Cătălin Pivniceanu (Spitalul „Sfânta Maria”).

 

EDITORIAL

Grup de doisprezece cetățeni străini reținut la frontiera româno-bulgară

Grup de doisprezece cetățeni străini reținut la frontiera româno-bulgară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Teleorman și Giurgiu au depistat în zona de competență doisprezece cetățeni străini care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul a două ambarcațiuni cu motor pentru a intra ilegal în România din Bulgaria.

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou